Благотворителна кампания Бъдеще за бебе Цеци“ стартира в Хасково за

...
Благотворителна кампания Бъдеще за бебе Цеци“ стартира в Хасково за
Коментари Харесай

„Бъдеще за бебе Цеци“ стартира в Хасково

Благотворителна акция „ Бъдеще за бебе Цеци “ започва в Хасково за 2-годишно дете, което е диагностицирано с извънредно рядка форма на епилепсия и незабавно се нуждае от скъпи проучвания и лекуване.

Притесненията на фамилията от Хасково стартират през лятото на тази година, когато Цветан таман прохожда независимо и като всяко дете постоянно пада. Мама Славена обаче вижда, че преди всяко рухване Цецко обръща очи нагоре, като че ли ще изгуби схващане. Разтревожените родители незабавно посещават детски невролог в Пловдив, който след ЕЕГ слага диагноза епилепсия и изписват медикаменти, които детето пие цялото лято. Паданията понижават, само че завъртането на очите даже зачестява. Семейството се обръща към консултантския център на „ Аджъбадем “ в Хасково за второ мниние. Лекар от Турция идва на място, преглежда Цеци и незабавно вика фамилията за проучвания в Истанбул.

На 13 декември баща Боби, мама Славена и дребният Цеци отпътуват за Истанбул, където в болничното заведение „ Аджъбадем “ вършат още веднъж обзор при детски невролог, ПКК, ЯМР, ЕЕГ. Изследванията удостоверяват диагнозата епилепсия, само че лекарите се съмняват за доста рядка форма наречена Doose Syndrome, която в случай че не съумеят да лекуват тъкмо и в точния момент, може да докара до интелектуални и рефлекторни трайни увреждания. На Цецко са изписани медикаменти, които ще пие 1 месец. След това би трябвало още веднъж да бъдат направени проучвания, с цел да се наблюдава по какъв начин се повлиява от медикаментите и дали това е точната композиция. Ще следва генетичен тест, който ще бъде изпратен в Америка и тип ваксина, след която Цеци ще би трябвало да остане под наблюдаване в болничното заведение, тъй като има възможност да вдигне кръвно, разказвата околните.

Дотук разноските за пътуването и проучванията в болничното заведение и хотела на фамилията са коствали 6000 лева Отделно медикаментите за месец на Цецко са към 700 лева Сумата, която родителите би трябвало да приготвят за идните съвещания и проучвания, е почти 40 000 Евро, което е непостижимо за тях. Всеки един от прегледите на Цеци с включени престой в болница и хотел ще е на стойност към 10 000 Евро. Очаква се и по-обстойна съответна оферта от „ Аджибадем “.


Знаем, че времената са сложни за всички, само че молим който има опция да помогне с колкото може. Мечтаем за забележим дребния, безоблачен Цеци здрав и сме изпълнени с вяра. Брагодарим ви! Светли коледни и новогодишни празници! Бъдете здрави, пожелават родителите на детето. И имат вяра, че на молбата им за помощ ще откликнат хиляди положителни хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР