Благотворителна изложба ще бъде проведена в Бургас на 29 септември,

...
Благотворителна изложба ще бъде проведена в Бургас на 29 септември,
Коментари Харесай

С благотворителна изложба събират пари за лечението на красивата Нина в Турция

Благотворителна галерия ще бъде извършена в Бургас на 29 септември, посредством която да бъдат събрани средства за лекуването на 29-годишната Нина Услийска. Тя ще се състои в двора на Етнографския музей в Бургас от 17.30 ч. Ще бъдат показани 15 изящни женски фигури, изваяни от дърво, като средствата от продажбата им ще бъдат предопределени за лекуването на 29-годишната бургазлийка Нина Услийска, която страда от тежко онкологично заболяване – израстък на лимфата и на кръвоносните съдове. Парите са нужни за животоспасяващи процедури, които се постанова да се проведат в профилирана клиника в Истанбул.

Творбите са дарени от Георги Янков, който се причислява към акцията на фамилията на младата жена: „ Да върнем усмивката на Нина “.

Входът е безвъзмезден. „ Надяваме се доста бургазлии да проявят съпричастност към ориста на своята съгражданка и да подкрепят нейното лечение”, споделят уредниците.

Както БЛИЦ заяви, преди няколко дни единствено 8000 лева не стигаха за започването на лекуването на Нина.

След две тежки химиотерапии, Нина стига до клиника в Истанбул със мощно повреден черен дроб от неправилното лекуване със мощни лекарства.

Там й слагат изцяло друга диагноза – карценом, само че на меките тъкани и лимфите в последния четвърти етап.

Лекарите оперират момичето, въпреки че фамилията й не разполага с нужните 8 000 лв.. Медиците споделят, че е закъсняла и че към този момент има метастази по цялата дясна половина от тялото, само че Нина е оптимист.

„ Вярата ме крепи. Не имам вяра на лекарите, че няма избавление. Знам, че ще вървя и ще се оправя “, сподели тя. Оптимист е и брат й Красимир. Благодарение на акцията, стартирана от него, към този момент са събрани първите нужни за интервенцията 10 500 евро.
„ Групата ни във Facebook се споделя „ Усмивка за Нина “. В момента има към 25 000 лв. събрани. Изхарчени за лекуването й досега са към 40 000 лв.. Няма да се спрем, до момента в който не се излекува “, съобщи младият мъж.

Банковата сметка за събиране на средства в ОББ:
BG51UBBS80021084563130
Нина Тодорова Услийска

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР