Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха

...
Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха
Коментари Харесай

Ученици от Видин помагат на възрастни хора

Благотворителна самодейност за Великден в поддръжка на възрастни хора започнаха възпитаници от Видин. Тя носи името " Северосплотяване " и е продължение на до момента извършени акции за поддръжка на нуждаещи се остарели хора от Видинска област. За идния празник Възкресение Христово децата ще обезпечат артикули и храни от първа нужда.
За задачата младежите ще слагат кутии за подаяние в някои образователни заведения, които ще станат ясни от публикуването им в обществените мрежи. Има открита банкова сметка за дарения. Гражданите, които желаят да се включат и да дарят хранителни пакети, могат да го сторят на улица " Дунавска " № 30. Пунктът е фото и видео студио . Младежите събират фасул, ориз, леща, консерви, пастети, сладкиши. За самият празник ще има топли козунаци, които ще са подаяние от пекарни в града.
Желанието на учениците е да оказват помощ на възрастни хора, които фактически имат потребност от помощ. Едно от обитаемоте места, където ще отидат и този Великден, в което са били и по Коледа, е с. Върбовчец (Димово).
Организаторите приканват: " Нека най-малко за празниците, когато всяко едно семейство е сплотено, когато идват хора от близо и надалеч и са дружно към трапезата, да се сетим за хората, които може би ще са сами, които няма да имат опция да се нахранят и да седнат на трапезата като всички нас, дано всеки да отдели колкото реши, колкото може, колкото сметне, че е нужно, и дано просто помогне, тъй като добрината ще ни избави. "
Припомняме, че през януари кметът на Община Видин Огнян Ценков приветства самодейността и награди възпитаничката на ППМГ „ Екзарх Антим I “ Антонина Лозанова с плакет на Община Видин, за това, че посвещава огромна част от времето си да оказва помощ на възрастни хора, които са извънредно нуждаещи се. В знак на съпричастност към напъните на младежите, Ценков направи и персонално подаяние, с което да подкрепи идеята им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР