Благотворителна фондация "Игнат Канев" е дарила през последните няколко години

...
Благотворителна фондация "Игнат Канев" е дарила през последните няколко години
Коментари Харесай

Близо 2 млн. лева е дарила фондация Игнат Канев на болница в Русе

Благотворителна фондация "Игнат Канев " е дарила през последните няколко години близо 2 млн. лв. на Университетската болница "Канев " в Русе.

На 17 октомври ще се състои освещаването на новата пациентска част на поделение "Диализно лекуване ". Разширението и ремонта са били осъществени напълно със средства, дарени от фондация "Игнат Канев ". Проектът е на стойност 500 000 лв..

От болничното заведение оповестиха, че е било осъществено и изцяло възобновяване на апаратурата и оборудването в отделението. Сумата в размер на 600 000 лв. е била обезпечена от Министерството на здравеопзването. Двама локални предприемачи също са помогнали, като са закупили и дарили два от апаратите за хемодиализа.

Отделение "Диализно лекуване " обслужва 143 пациенти на 24 диализни поста. Болните са от областите Русе, Разград и Силистра, има и чужденци.
На освещаването се чака да участват огромният канадски предприемач с български генезис и донор Игнат Канев, както и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

От болничното заведение напомнят, че това е четвъртото подаяние от името на благотворителна фондация "Игнат Канев " в интерес на лечебното заведение. През септември 2016 година е построена детска площадка в двора на болничното заведение. През септември 2017 година е намерено новото педиатрично поделение, а година по-късно бе осветено и новото поделение по трансфузионна хематология.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР