Благотворителна акция в помощ на възрастни хора започва в Разград.

...
Благотворителна акция в помощ на възрастни хора започва в Разград.
Коментари Харесай

Благотворителната инициатива Бъди човек стартира в Разград

Благотворителна акция в помощ на възрастни хора стартира в Разград. Градът става за първа година част от самодейността "Бъди човек " с помощта на група младежи, които се сплотяват към концепцията да зарадват за идните празници самотни и пенсионери с ниски приходи с хранителни артикули.

Главните уредници - Нергис Скендер и Айлин Джеляйдинова, споделят че всеки искащ може да подари артикули от първа нужда или ваучери за извършване на покупки. Дарените артикули ще бъдат разпределени в самостоятелни пакети, с които да стоплим сърцата на самотните възрастни хора. Те ще бъдат раздадени на 21 декември. Тогава доброволците в самодейността ще отнесат пакетите при пенсионерите, на които са решили да подадат ръка, изясни Скендер пред Българска телеграфна агенция.

В Харманли се разкрива нова обществена услуга за 65 потребителиТя прибавя, че даренията стартират да се одобряват в пункта, ситуиран на втория етаж на постройката на автогарата, от 23 ноември. Организаторите приканват всеки да се огледа в блока, на улицата, на пазара, на пейките в градинките, в пощата на опашката за пенсии, за нуждаещи се хора, на които да подари наслада и внимание за коледните и новогодишните празници.

Очакванията им са акцията да доближи до повече домове, с цел да могат възрастните хора, посредством тази протегната ръка, да имат опция да усетят празниците с нотка оптимизъм и с възприятието, че не са забравени.

Няма нищо по-човешко от това да дарим храна, обич, внимание и грижа на възрастен човек в потребност, споделят участниците в благородната идея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР