Благотворителен търг под надслов Станимира Петрова и шампиони организира асеновградската

...
Благотворителен търг под надслов Станимира Петрова и шампиони организира асеновградската
Коментари Харесай

Благотворителен търг Станимира Петрова и шампиони помага на майка, нуждаеща се от лечение

Благотворителен търг под надпис " Станимира Петрова и първенци " провежда асеновградската спортистка, заслужила си безапелационно първото място в конкуренцията по бокс за дами на Европейските олимпийски игри в Минск, Беларус. Идеята на Станимира е да се помогне на една жена, която се нуждае от средства за лекуване, да сбъдне фантазията си - още веднъж да може да върви.

Йорданка Митева от Ямбол е претърпяла тежка злополука, която е трансформирала целия й живот. Вследствие на контузиите си, дамата е останала с обездвижени крака. Тя е майка на две деца, които отглежда сама и те разчитат напълно на нея. И в този миг единствената фантазия на дамата е да бъде здрава и пълноценна. Възможността това да се случи е единствено посредством осъществяване на скъпоструващо лекуване в чужбина, което тя не може да си разреши.
Станимира Петрова е станала дипломат на фондация „ Докосни щастието “, като е осиновила идеята на Йорданка Митева. " Аз избрах да я поддържа в нейната борба и дружно да спечелим ", сподели боксьорката. И тъй като дружно хората са по-силни, тя и други първенци се сплотяват в името на благотворителността и положителното. Всеки от спортистите, подкрепилите идеята на Йорданка, ще подари своя скъпа движимост, като ръкавици, орден, екип или друго, която съставлява скъп спомен от звезден момент в кариерата му. Те ще бъдат оповестени на онлайн търг в дарителската Фейсбук страница на дамата „ Да победим дружно с Йорданка “.
Вещите ще бъдат оповестени на групи. Търгът ще е с дълготрайност 20 дни от датата на оповестяването му. След като изтече първият стадий ще последват и последващи с нови движимости и още веднъж всеки ще може да наддава в период от 20 дни. Тази процедура ще продължи до момента в който бъдат изчерпани продуктите. Търгът ще започва до няколко дни, а след приключване интервала за наддаване и на последната оповестена движимост, още веднъж в формалната страница ще бъде оповестена информация за събраните и дарени на Йорданка Митева средства, изясни за Actualno.com Станимира Петрова.

Тя посочи, че тази благотворителна самодейност освен ще промени един живот, само че и ще зарадва спортните почитатели. Те самите също ще станат част от благородната идея и по едно и също време, ще се допрян до най-големите триумфи на български спортисти. Сред първите дарени движимости, с изключение на екипът на Станимира Петрова, са ръкавиците на Петър Лесов, който е олимпийски първенец от Москва през 1980 година С тях той е спечелил първата международна купа по бокс за младежи в Йокохама, Япония през 1989 година Друга движимост е книгата " Бий, с цел да те почитат " на Ивайло Маринов, който е олимпийски първенец от Сеул от 1988 година Милка Манева, която е вицеолимпийски първенец по повдигане на тежести от Лондон през 2012 година, подарява подписана тениска и плакет за състезател №1 на община Смолян. Очаква се в благотворителната самодейност да се включат и още огромни имена от спорта на България.

" Вярвам, че човек има ли предпочитание, постоянно ще откри метод, с цел да донесе смяна към по-хубаво. Истината е, че всички носим отговорност към нашето общество. Всеки един от нас може да помогне по собствен личен метод. Съществува една част от обществото, за която ние рядко приказваме и не виждаме всеки ден. Но тези хора имат потребност от нас. Случило им се е нещо, случай, който тотално е преобърнал живота им. Загубили са опцията си да вървят, да се движат свободно и да правят на пръв взор дребни неща, които в действителност са от голямо значение за съществуването им. Заради това, тези хора се трансформират в пандизчии на личните си тела, както се е случило и с Йорданка. Аз съм здрава и имам опция да й оказа помощ. Защо да не го направя? Искам да оказвам помощ на хората с каквото мога! И тези, които се нуждаят от поддръжка, също като мен имат вяра, че помощта не се показва единствено в парични средства, а тя е доста повече от това ", показа прочувствената Станимира Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР