Благотворителен концерт за абитуриентски бал на осем момичета и две

...
Благотворителен концерт за абитуриентски бал на осем момичета и две
Коментари Харесай

Благотворителен концерт за абитуриентски бал на бедни младежи готвят в Смолян

Благотворителен концерт за абитуриентски бал на осем девойки и две момчета, чиито родители са финансово затруднени, провеждат в Смолян. Инициативата е на родената в регионалния град Теменужка Караджова, която живее в пловдивското село Калековец.
Тя изясни, че шефовете на учебните заведения са показали кои деца се нуждаят от финансова поддръжка. Едно от тях било сирак, друго пък е дете на самотна майка. Имало дете от семейство, чийто татко самичък отглежда шест деца.
Идеята на Караджова, която си е сложила за цел благодарение на положителни хора, е обезпечи на бедните младежи паметен бал.
" Тъй като децата се тормозят от гласност, имената им няма да бъдат оповестявани и няма да бъдат снимани. Срам ги е да не им се присмиват ", сподели тя.
Класът на един от младежите отива на абитуриентския си бал в Турция, на различен класът отива за бала в Гърция, а останалите ще честват баловете си в Пампорово. С благотворителната акция ще се събират средства за куверти, тоалети и пътуването им.
Идеята е младежите сами да изберат тоалетите си, а две компании от Асеновград ще ги ушият.
За да се съберат нужните суми е проведен благотворителен концерт. Планирано е той да се състои на 20 март в Родопския трагичен спектакъл с поддръжката на кмета на Смолян Николай Мелемов. Ако се съберат повече средства от нужните за баловете, ще се платят първите такси на тези от младежите, които сполучливо аплайват тази година във ВУЗ, сподели Караджова.
На сцената ще се изявят Теди Александрова, Хамид Имамски, НУФИ - Широка лъка, Филип Синапов, клуб за национални танци " Хоро " към читалище " Орфееви гори " в Смолян и други.
Водещ ще бъде примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова. На касата на театъра ще има и кутия за събиране на дарения за зрелостниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР