Благотворителен концерт в помощ на 14-годишия Ванко организират негови близки

...
Благотворителен концерт в помощ на 14-годишия Ванко организират негови близки
Коментари Харесай

С благотворителен концерт набират средства в помощ на 14-годишния Ванко

Благотворителен концерт в помощ на 14-годишия Ванко провеждат негови близки на 18 ноември, понеделник, във варненския Гранд мол.

Животът на Ванко вечно се трансформира след злополучен пътен случай, претърпян на 17 юни тази година, който се оказва съдбовен за неговите майка и баба, а него оставя прикрепен към болничното легло.

Тежкият пътен случай става на злощастното Т-образно кръстовище край село Долище. Колата, в която се вози момчето, се блъска в тежкотоварен автомобил. В леката кола пътуват бабата и майката на Ванко, които умират.

Детето е признато в болница с заплаха за живота, вътрешночерепна контузия и тежка мозъчна травма. От юни насам лекарите вършат всичко допустимо детето да усъвършенства положението си, скоро Ванко ще бъде разсънен от будната кома, в която се намира и ще бъде изписан, само че с това битката за живота му не стопира.

С всички сили неговият татко Добромир, близки и другари, се пробват да съберат средства, посредством които Ванко да бъде превозен и рехабилитиран в клиника в Германия. За страдание, нужната сума за лекуването 78 000 евро е извънредно непостижима за фамилията му и те имат потребност от поддръжка. Освен нужната сума за лекуването на Иван, неговото семейство има потребност от поддръжка, с цел да посрещне всички съпътстващи разноски.

За да се съберат парите за лекуването на момчето, неговите близки провеждат благотворителен концерт, в който ще се включат редица реализатори, измежду които Гайдарски оркестър при НУИ " Добри Христов " – Варна, Възпитаници на ШНП " Фолклора магия " - Варна, учител Павлинка Тодорова, Ориент клуб " Халея " - Варна, Спортен клуб Варненска айкидо академия, Поп и джаз реализатори - вокален възпитател Кремена Матева, Клуб " Огледало " - спортни и съвременни танци, ДГ 38 " Маргаритка " – Варна, Танцова школа при ДГ 38 " Маргаритка " - с началник Петър Иванов, Танцова школа " Маргаритки " към ДГ 38 „ Маргаритка “, " Весели щурчета ", Томислав Троев и други.

Иван е на 14 години. Той е ученик на Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " във Варна, играч и първенец на СКБИ " Боил ". Има брат близнак и по- малко братче.

Сметката, на която могат да се преведеждат средства, е следната:
IBAN: BG 72TTBB94001527219179
BIC: TTBBBG22
Титуляр по сметка: Добромир Емилов Тодоров

На благотворителния концерт са поканени всички, които могат и имат предпочитание да оказват помощ с каквото могат, с цел да може едно дете да получи късмет за бъдещето си. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР