Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в

...
Благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ ще се проведе в
Коментари Харесай

Малки музиканти свирят благотворително в помощ на деца със синдром на Даун

Благотворителен концерт „ Деца свирят за деца “ ще се организира в поддръжка на малчугани със синдром на Даун от Пловдив. В самодейността се чака да вземат присъединяване 10 надарени дребни музиканти , ученици на Пловдивското и Софийското музикални учебни заведения. В концерта ще бъдат показани осъществявания на пиано, кларинет, цигулка и виолончело, флейта, китара.
Те ще показват известни творби от разнообразни композитори и столетия. Основен акцент в програмата ще бъдат произведения на Панчо Владигеров, на който тази години означаваме 120 години от рождението. „ За нас, като родители на Вяра 21 март е и безценен фамилен празник, който с наслада честваме със и поради нея “, разяснява Надежда Тодорова, която е един от уредниците на благотворителния концерт и член на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун.
Благотворителният концерт ще се организира под патронажа на почетния консул на Германия в Пловдив - лекар Мариана Чолакова. Каузата е планувана да се реализира на следващия ден, 22.03.19 година от 18.30 ч. в Регионалния исторически музей в Пловдив. Входът е с подаяние от 10 лв. на място в деня на концерта. Събраните средства ще бъдат употребени за разнообразни действия в поддръжка на децата и младежите със синдром на Даун в България.
Датата на осъществяване на мероприятието не е определена инцидентно. 21-ви март е Международният ден на хората със синдром на Даун. На тази дата всяка година по целия свят се провеждат разнообразни начинания и събития, чиято цел е да се притегли вниманието към хората със синдрома, към техните специфики и потребности, както и към ролята им в обществото. На този ден всички, които поддържат акцията, се обуват с шарени чорапи. Мотото й е „ Светът е пъстър “ и, обувайки цветни чорапи изпращаме посланието „ Аз одобрявам “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР