Благотворителен коледен базар с изделия и сувенири, изработени ръчно от

...
Благотворителен коледен базар с изделия и сувенири, изработени ръчно от
Коментари Харесай

Деца с увреждания твориха сувенири за благотворителен базар

Благотворителен коледен базар с произведения и сувенири, направени ръчно от деца, посещаващи Дневния център за деца с увреждания в Асеновград, бе открит в Историческия музей в града. Събраните средства ще бъдат предоставени на институцията и употребени за потребностите на малчуганите. Сред ексцентричните произведения са звънчета, рамки за фотоси, свещници, коледни играчки и дъски, свещи, украсени по метода декупаж, картички, облиците на Дядо Коледа и снежен човек от нагъната хартия, сувенирни метлички, преспапие с безшумно сипещ се бухнал сняг и даже коледно дърво.
Цените на сувенирите са алегорични. Започват от 1 лев и доближават до 10 лв., като всеки може да подари колкото желае и има опция. На място в Историческия музей е сложена в допълнение и кутия за дарения.
Освен от децата и техните възпитатели от Дневния център, произведения за щедрост са направени и от малчуганите от подготвителната група на ОУ „ Ангел Кънчев “. Изложбата базар ще остане във фоайето на Исторически музей-Асеновград до края на декември. Част от сувенирите, предложни на вниманието на асеновградчани и гостите на града, са направени и по време на обичайна „ Коледна работилница в синята къща “, извършена в Етнографската къща преди няколко дни. Тогава бе поканен артист-приложникът Станимира Попкалинова, която сподели няколко забавни трика от основаването на красиви коледни творения. Такива са елементарни крушки, преобразени с цветни сияещи пайети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР