Благородните метали отчетоха рекордни ръстове през август, а златото завършва

...
Благородните метали отчетоха рекордни ръстове през август, а златото завършва
Коментари Харесай

Всички гледат към златото, но друг благороден метал е звездата през август

Благородните метали регистрираха рекордни растежи през август, а златото приключва четвърти следващ месец на плюс. Но от Morgan Stanley показват, че различен метал е " звездата " на август.

Това е среброто, чийто ритъм на напредък доста изпреварва този на златото. А анализаторите залагат, че през идващите месеци те ще продължат да нарастват.

" Хората най-сетне започнаха да имат вяра, че бичи пазарът на скъпоценни метали е в силата си ", споделя старши стратегът в Long Leaf Trading Group Джеймс Хаджиянис, представен от Market Watch.

" Среброто постоянно се е възприемало като метал, който изостава зад златото. Сега обаче вложителите залагат съществено на него ", добавя специалистът.

Декемврийските фючърси на златото поевтиняха едва в края на седмицата, откакто дни по-рано доближиха 6-годишен връх. Те се търгуват към 1536 $ за унция. За последния месец те са добавили близо 7% към цената си, а от началото на годината - 17%.

За съпоставяне среброто за доставка през декември регистрира 1,21% растеж към четвъртък до 18,3 $ за унция, което е най-високото ниво на цената от над две години насам. За август металът е поскъпнал с към 11%, а от началото на годината - с над 18%.
 Златото с първи седмичен спад след цялостен месец на растежи
Златото с първи седмичен спад след цялостен месец на растежи

След като металът доближи 6-годишен връх
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР