Благородна постъпка на военнослужещ от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който

...
Благородна постъпка на военнослужещ от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който
Коментари Харесай

Военнослужещ трогна хиляди с постъпката си СНИМКИ

Благородна постъпка на военнослужещ от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, който охранява държавната граница.

На 3-ти септември 2022 година ефр.Иван Димитров от 31 механизиран батальон - Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада намира платнен чувал с икони.

Военнослужещият се разхождал на към 200 м. северозападно от комплекс " Божура " наоколо до град Средец и забелязал дясно от пътя платнен чувал, който очевидно бил цялостен. След като отваря чувала ефр. Димитров вижда, че вътре има 5 броя православни икони, опаковани по настрана в айрофолио. Иконите са остарели ръчно рисувани, дървени като някой от тях са надписани и може да се видят имената на създателя, за кого са направени, също се разчитат и години - 1888 година и 1892 година

Военнослужещият незабавно рапортува за откритата необикновена находка на директния си шеф и двамата придават в РПУ " Средец " чувала с иконите.

Ефрейтор Иван Димитров е от групата военнослужещи, които извършват задания по защита на Държавната граница с Република Турция взаимно с органите на Групово дело " Гранична полиция ", в региона на ГПУ " Средец ".



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР