Благороден жест прави ръководството на футболния Лудогорец в месеца на

...
Благороден жест прави ръководството на футболния Лудогорец в месеца на
Коментари Харесай

"Лудогорец" осигурява безплатни прегледи на простатата в месеца на мъжкото здраве

Благороден жест прави управлението на футболния " Лудогорец " в месеца на мъжкото здраве и битка с рака на простатата. От клуба обявиха, че ще обезпечат безвъзмездни профилактични прегледи на простатата на всички искащи господа, които изразят предпочитание на е-поща:.

Разградчани се включват в Movember - акция през ноември, която цели да обърне внимание на битката с рак на простатата. Кампанията води началото си от от 1999 година когато група от 80 мъже слагат нейното начало с благородна цел.

Снимка: ludogorets.com

През ноември всяка година господата, които поддържат концепцията, оформят мустак. За това и футболистите на отбора позираха с картонени мустачки, с цел да разпространяват самодейността.

" Кампанията Movember води началото си от 1999 година когато група от 80 мъже слагат нейното начало. През 2004 година пък стартира организирането на благотворителна акция, средствата от която са употребявани за повишение на осведомеността на мъжете по отношение на тяхното здраве. През годините годишно нараства броя на страните в които с помощта на MOVEMBER, се провеждат както благотворителни, само че по този начин също и информационни акции по отношение на рака на простатната жлеза. Мото на акцията е " Да променим лицето на мъжкото здраве ".

Снимка: ludogorets.com

Думата Movember произлиза от британския диалект за мустак – “mo”, и британското название на месеца – November. Заедно те образуват Movember. Това разбиране е и повода да виждаме от ден на ден безпрепятствено избръснати мъже на 1-ви ноември, които стопират да си бръснат мустака до края на месеца ", коментират от " Лудогорец ".

В края на месеца " орлите " гостуват на " Цървена звезда " в среща от груповата фаза на Лига Европа. Мачът е на 25 ноември и може да го гледате директно по bTV Action от 19:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР