Благоевградският полицай Петър Китанов, който бе обвинен за чадър над

...
Благоевградският полицай Петър Китанов, който бе обвинен за чадър над
Коментари Харесай

Благоевградски ексченгета на очна ставка заради разминаване в показанията по делото срещу сутеньора Марто Дебелия

Благоевградският служител на реда Петър Китанов, който бе упрекнат за чадър над лица от кримиконтингента, бе доведен от ареста за очна ставка на делото против сутеньора Мартин Филипов и неговите настойници – ексченгетата Стефан Филипов и Петър Кънев.

Петър Китанов е свикан поради несъгласия сред неговите свидетелски показания и обясненията, дадени в съвещанието в четвъртък от подсъдимия Стефан Филипов, оповестява „ Струма “. 

Къде са разминаванията в изказванията на двамата, ще остане загадка, защото наказателният развой се гледа през цялото време при закрити порти поради СРС-та. Делото обаче е на финалната права, защото през вчерашния ден са разпитани последните очевидци. На съвещанието в четвъртък, което е траяло 10 часа и половина, и тримата подсъдими са дали пояснения, написа Блиц.



Двамата експолицаи не са се признали за отговорни. Марто Дебелия е признал отчасти виновността си и споделил, че давал информация на служителите на реда за лица от кримиконтингента. Той обаче не се води осведомител на никое място публично.

Сводникът бе задържан и упрекнат за трафик при изискване на рисков рецидив по тази причина, че в интервала 19.12.2015 г.- 31.05.2016 година в Благоевград на разнообразни места – в хотел „ Рио “, в квартира на ул. „ Полк. Чамишки “ е принудил 7 дами да проституират, било посредством насила и закани, било посредством облаги, като делял парсата с тях на половина. Той имал полицейски чадър, който му бил обезпечен от кварталния контрольор Стефан Филипов и зам.-шефа на РЗБОП Петър Кънев.

Двамата служители на реда бяха упрекнати, че са осуетили наказателно гонене против сутеньора, като убедили жертвите му да отдръпват жалбите си против него. На Стефан Филипов бе повдигнато и второ обвиняване – за издаване на служебна загадка, защото уведомил Марто Дебелия, че против него имало тъжба от Теодора Т., и му дал копие от нея. Делото се отсрочи за другия месец за спомагателни разпити и за чуване на двама нови очевидци след обясненията на подсъдимите и направените очни ставки на последните две съвещания.

Процесът против тримата започва през април предходната година по съкратеното правосъдно разследване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР