Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора за шофиране

...
Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора за шофиране
Коментари Харесай

Актьорът Явор Бахаров отърва затвора

Благоевградският областен съд размени ефикасната присъда на артиста за шофиране под въздействието на алкохол и опиати с условна, съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

На 23 октомври предходната година Разложкият областен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да ръководи МПС и 500 лева санкция за шофиране след приложимост на опиати. Присъдата бе постановена след 7-часово съвещание за това, че на 7 февруари 2020 година артистът бе арестуван да кара лекия си автомобил „ Мицубиши “ в Банско след приложимост на алкохол и опиати., през днешния ден Бахаров бе наказан условно.

По мотив днешната оправдателна присъда се прецизира следното: „ Благоевградският областен съд промени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, като отсрочи осъществяването на наложеното наказване от една година „ отнемане от независимост “ за период от четири години “. От Окръжен съд допълват: Тричленен състав на Окръжния съд, откакто взе поради изложеното във въззивните тъжби, мненията на страните и събраните доказателства, откакто самичък организира правосъдно разследване и извърши цялостна инспекция на атакуваната присъда, реши, че във връзка с подсъдимия Я. Б. е налично съображение за приложение на института на условното наказание, защото той е оправдан по право във връзка с предходните си осъждания.

Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно наказание, което искане съдът одобри за основателно.
 Явор Бахаров апелира ефикасната си присъда Явор Бахаров апелира ефикасната си присъда
Актьорът Явор Бахаров апелира наложената му ефикасна присъда за шофиране след приложимост на алкохол и опиати. Днес артистът за първи...

Тричленен състав на Окръжния съд реши, че срокът на отсрочване на наказването „ отнемане от независимост от една година “ следва да бъде с дълготрайност от четири години - не в минималния, а в междинния размер, очакван в закона, защото, съгласно правосъдния състав, продължителността на този период ще изиграе позитивна роля върху устойчивостта на настройките на подсъдимия да съблюдава закона.

Окръжният съд наложи наказване на Я. Б. - „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от една година.

Първоинстанционната присъда е доказана в останалата ѝ част.

Решението на Окръжен съд – Благоевград е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР