Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров

...
Благоевградският окръжен съд замени ефективната присъда на актьора Явор Бахаров
Коментари Харесай

Явор Бахаров се отърва с условна присъда

Благоевградският областен съд размени ефикасната присъда на артиста Явор Бахаров за шофиране под въздействието на алкохол и опиати с условна, съобщи БГНЕС. На 23 октомври предходната година Разложкият областен съд осъди Бахаров на година затвор, 18 месеца без право да ръководи МПС и 500 лева санкция за шофиране след приложимост на опиати. Присъдата бе постановена след 7-часово съвещание за това, че на 7 февруари 2020 година артистът бе арестуван да кара лекия си автомобил „ Мицубиши “ в Банско след приложимост на алкохол и опиати.

Тази присъда бе обжалвана и след неведнъж отсрочване на делата, през днешния ден Бахаров бе наказан условно. По мотив днешната оправдателна присъда се прецизира следното: „ Благоевградският областен съд промени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след приложимост на алкохол и опиати, като отсрочи осъществяването на наложеното наказване от една година „ отнемане от независимост “ за период от четири години “. От Окръжен съд допълват: Тричленен състав на Окръжния съд, откакто взе поради изложеното във въззивните тъжби, мненията на страните и събраните доказателства, откакто самичък организира правосъдно разследване и извърши цялостна инспекция на атакуваната присъда, реши, че във връзка с подсъдимия Я. Б. е налично съображение за приложение на института на условното наказание, защото той е оправдан по право във връзка с предходните си осъждания. Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно наказание, което искане съдът одобри за основателно. Тричленен състав на Окръжния съд реши, че срокът на отсрочване на наказването „ отнемане от независимост от една година “ следва да бъде с дълготрайност от четири години - не в минималния, а в междинния размер, очакван в закона, защото, съгласно правосъдния състав, продължителността на този период ще изиграе позитивна роля върху устойчивостта на настройките на подсъдимия да съблюдава закона ".

Окръжният съд наложи наказване на Я. Б. - „ наложителни периодически срещи с пробационен чиновник “ за период от една година. Първоинстанционната присъда е доказана в останалата ѝ част. Решението на Окръжен съд – Благоевград е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР