Благоевградският Окръжен съд осъди служителка на сектор Пътна полиция за

...
Благоевградският Окръжен съд осъди служителка на сектор Пътна полиция за
Коментари Харесай

Осъдиха служителка на Пътна полиция за престъпление по служба

Благоевградският Окръжен съд осъди служителка на бранш Пътна полиция за закононарушение по работа, оповестиха от пресцентъра на правораздавателния орган. 61-годишната И.С., която е работила като домакин-касиер в бранша в Благоевград, е получила условна присъда две години отнемане от независимост с три години изпитателен период.

Причината е, че във времето от септември 2014 до юни 2015 година, в качеството си на длъжностно лице в бранша, е предоставяла регистрационни табели с определени номера без съществуването на платена спомагателна държавна такса за тази услуга. Служителката е получавала от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Сумата, с която се е облагодетелствала, е в размер на близо 7 700 лв..

Освен двегодишната условна присъда, служителката ще би трябвало да възвърне непозволено взетата от нея сума на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Благоевград, оповестяват още от пресцентър на окръжния съд. Тя няма да може и да заема материалноотговорна и отчетна служба в идващите три години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР