Благоевградски фармацевти споделиха, че планират протест. В , изпратена до

...
Благоевградски фармацевти споделиха, че планират протест. В , изпратена до
Коментари Харесай

Защо фармацевти планират протест?

Благоевградски фармацевти споделиха, че възнамеряват митинг . В, изпратена до всички институции, те показват повода нова система за верификация на медикаментите , въведена от 1 април. Аптеките стават заложници на софтуерен артикул , който не е вярно тестван в работна среда и в този момент дава неточности , предава „ NOVA “.

От сектора дадоха за образец по какъв начин системата регистрира, че едно лекарство е верифицирано 44 пъти за една минута, вместо 44 флакона- за 30 минути, както е в реалност.

Тази техническа неточност води до прекъсване на заплащанията от страна на НЗОК по избрани предписания, като в това време аптеките дължат Данък добавена стойност към Национална агенция за приходите за предписания, които не са им изплатени.

Те предизвестяват, че в случай че казусът не бъде решен, има заплаха част от тях да прекратят своите контракти с НЗОК и обитаеми места да останат без обслужване по Здравна каса. Аптеките отхвърлят да работят гратис и упорстват за съответно възнаграждение на труда им. 

Всичките тези проблеми ни карат да мислим в посока основаване на браншова организация на аптеките в България „, съобщи заместник-председателят на Управителния съвет на Регионалната Фармацевтична колегия-Благоевград доктор Констнтин Качулев .

Медици от над 40 страни следиха интервенции онлайн от ВМА

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР