Благоевградската общественост отбеляза днес тържествено 182 години от рождението на

...
Благоевградската общественост отбеляза днес тържествено 182 години от рождението на
Коментари Харесай

Благоевград отбеляза 182 години от рождението на Васил Левски

Благоевградската общност означи през днешния ден тържествено 182 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски.
През паметника-бюст на Апостола в общината бяла положени цвета от  заместник-кметът по стопанска система и финанси Иво Николов, заместник-областният шеф Антоанета Янчева, общински съветници, представители на политически празненство и институции, общественици, жители.

Десетките поданици и посетители на града бяха очевидци на неповторимо актьорско осъществяване от учениците на театрална школа " Ек дребен ", които пресъздадоха разпитът на Васил Левски пред съда.
Междувременно десетки възпитаници участваха в самодейността " Лъвски скок ". Тя се организира за поредна година в деня на раждането на Левски. Спортното събитие се провежда от Община Благоевград и ръководителя на лекоатлетически клуб " Джордан " Йордан Янев.
Васил Левски е роден на днешната дата, 18 юли, 1837 година в гр. Карлово. Известен е със своята революционна активност и битките си за свободата на България.
Заловен е, след изменничество, в ханчето на с. Къкрина, Ловешко и е изправен пред съда в София. На 6/18 февруари 1873 година Васил Левски бил обесен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР