Благоевградска област е на първо място в страната по брой

...
Благоевградска област е на първо място в страната по брой
Коментари Харесай

COVID-19 затвори трета детска градина в Благоевград

Благоевградска област е преди всичко в страната по брой на инфектирани с COVID-19, демонстрират данните от през днешния ден. 43 са новите случаи за последното денонощие, а съвсем половината от тях са в град Благоевград, съобщи Българска национална телевизия.
Детска градина е затворена поради чиновници с ковид, претъпкани са и коронавирус отделенията в Областната болница. Разпространението на болестта е дифузно, разкрити са в допълнение коронавирус отделения в лечебните заведения, лечебните заведения са изправени пред сериозен проблем поради дефицита на медицински личен състав.
Трета детска градина в Благоевград ще остане затворена до края на седмицата, откакто трима от чиновниците се оказаха с ковид. За благополучие всички деца са здрави. COVID-19-отделенията в Благоевградската многопрофилна болница са цялостни, а личният състав изнемогва.
Д-р Румен Кондев, завеждащ Вътрешно поделение на МБАЛ-Благоевград: " Натоварването е извънредно високо в отделението. Ние сме единствено двама лекари и една млада колежка, която пристигна февруари, сестрите също не доближават. Когато стана отделението за коронавирус зараза 4-5 сестри напуснаха ".
Обмисля се още едно от болничните отделения да бъде преобразувано за лекуване на инфектирани с ковид пациенти.
И Община Благоевград има подготвеност за откриване на още кревати. Няма обаче личен състав, който да се грижи за инфектираните пациенти.
" Можем да преоборудваме залата, която е в поделението, само че за там трябват лекари и медицински сестри. Ние непрестанно приказваме с наши медицински сестри, които са в общината, които работят към нас, те обаче не желаят, ние на мощ не можем да ги накараме тъй като хората се тормозят. Ако командироват лекари от някъде в Благоевград, да ще предприемем нужните дейности, в случай че ли не - ще се оправяме с това което имаме в наличност ", заяви кметът на Благоевград Румен Томов.
Препълнено е и COVID-отделението в Белодробната болница в Благоевград, където са сложени четири спомагателни кревати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР