Благоевградчани ще плащат по-ниска такса смет от месец юни, това

...
Благоевградчани ще плащат по-ниска такса смет от месец юни, това
Коментари Харесай

ВAС реши: Благоевградчани ще плащат по-ниска такса смет от юни

Благоевградчани ще заплащат по-ниска такса боклук от месец юни, това заяви на конференция през днешния ден, кметът Илко Стоянов. С решение от 5 май Върховният касационен съд признава за вярно решението на Общински съвет за понижаване на таксата на 2. 1 промила.

„ Добрата вест е, че такса боклук пада. Съдът е удостоверил, че свършеното от Общински съвет и кмета е вярно. Връщат се промилите, които определихме с решение на Общински съвет.

За страдание изгубихме 5 месеца. Ощ

след решението на Административен съд – Благоевград предложих на тогавашният регионален шеф Шушков да отдръпна жалбата си, само че това не се случи “. Крайно време е някой да понесе отговорност и да се извини на жителите на Благоевград.

Сега, желая да попитам дали имат морала, с цел да поемат тази отговорност? Този морал може да се изрази в съответни оставки, в санкции, само че най – към този момент държа в извинения, не към мен, а към жителите на тази община. Да излязат и да кажат – сбъркахме “, уточни Стоянов.

Най – значимите тематики за Благоевград, най – значимите решения, непрестанно са вкарвани в съда. С каква цел? – естествено да се пречи във времето. Те във времето губят делата, само че ние сме основали дискомфорт за всички. Ако желаят да се държат държавнически, да правят отстъпка от егото си, да минава тази есен и това съревнование, да кажат какви са им задачите с цел да се знае по какъв начин ще вървим отсам

нататък. Не бива да се спекулира.

Кметът уточини, че за първите 5 месеца на годината се дължи такса от по високите промили-2. 9, а за идващите месеци таксата пада на 2. 1. Тези, които към този момент са платили таксата за цялата година, с цел да употребяват понижение, няма да бъдат ощетени. Средствата, които са надвнесли за въпросните 7 месеца с по – ниски промили ще им бъде приспадната от идната година. Има и вид да си изискат надвнесената сума, акцентира градоначалникът.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР