Blagoevgrad24.bg За следващото съдебно заседание, което съдът насрочи за 29 март

...
Blagoevgrad24.bg
За следващото съдебно заседание, което съдът насрочи за 29 март
Коментари Харесай

Призовават разследващ полицай по делото на Мейзер, ще обяснява дали е оказал натиск върху нея

Blagoevgrad24.bg За идващото правосъдно съвещание, което съдът насрочи за 29 март 2018 година, ще бъде свикан за разпит и проверяващия служител на реда Веселин Радев. Той ще би трябвало да обясни дали в хода на досъдебното произвеждане е оказвал напън върху Анита Желева, да дава съответни показания и да поеме виновността по тази причина, че по несъобразителност предизвикала гибелта на брачна половинка си.
Анита Желева, която апелира пред Варненския апелативен съд неоправдателната присъда на Оценка за съвместимост - Варна, признал виновността й за 2 закононарушения - по тази причина, че предизвикала по несъобразителност гибелта на брачна половинка си Николай и по тази причина, че предложила рушвет на полицейски чиновник, през днешния ден промени защитната си версия. Подсъдимата се отхвърли от показанията, дадени от нея на досъдебното произвеждане, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата правосъдна инстанция. В своите пояснения пред състава на Апелативен съд-Варна, тя показа нова версия за събитията, свързани със завързването на така наречен "свински опашки " към краката и врата на брачна половинка си Николай. Разказа, че е била притискана от проверяващите и от наблюдаващия делото прокурор, за първите показания, направени от нея незабавно след трагичния случай.
Варненският апелативен съд почете настояването на юристите на майката на Николай и позволи спомагателна Съдебномедицинска експертиза, която да обясни дали откритите травматични увреждания по тялото на умрелия мъж могат да бъдат получени по метода, за който свидетелства през днешния ден подсъдимата.
В хода на днешното правосъдно съвещание Варненският апелативен съд остави без почитание молбата на подсъдимата да й бъде променена в по-лека мярката за неотклонение. Желева, която е арестувана от година и 8 месеца изиска по-лека мярка, с цел да се лекува и посочи, че откакто предходната седмица е изминал срокът на американския й паспорт, тя няма по какъв начин да се укрие от правосъдните органи. Подсъдимата съобщи, че би желала да потвърди своята непорочност.
Варненският апелативен съд обаче не показа основанията на Анита Желева и на нейните юристи. Фактът, че срокът на американския й паспорт е изминал не е съображение да се промени изводът, че в случай че е с по-лека мярка за неотклонение подсъдимата може да се укрие. 
Следващото правосъдно съвещание на Варненския апелативен съд, на което ще се изслуша позволената спомагателна съдебномедицинска експертиза, както и проверяващия служител на реда Веселин Радев, ще се организира на 29 март 2018 година от 9,00 часа.
Припомняме, че за убийството по несъобразителност подсъдимата получи три години и половина затвор, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда съдът й присъди 4 години и половина "лишаване от независимост ". От двете санкции Желева ще търпи по-тежкото. Първата правосъдна инстанция наложи на подсъдимата санкция в размер на 8 000 лв., както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лева. 
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР