Blagoevgrad24.bg Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията

...
Blagoevgrad24.bg
Вероятно ще минат около две години, преди да отшуми пандемията
Коментари Харесай

Коронавирусът щял да зарази 70% от населението по света

 Blagoevgrad24.bg Вероятно ще минат към две години, преди да отшуми пандемията от ковид, съобщи ръководителят на немската Агенция за публично здраве. Той добави, че доста ще зависи от скоростта, с която бъде създадена ваксина против COVID-19, съобщи Ройтерс.

Лотар Вилер, президент на института " Робърт Кох ", сподели, че в последна сметка към 60% до 70% от популацията в международен мащаб може да бъдат инфектирани, да се възстановят и да придобият имунитет, само че е невероятно да се каже какъв брой бързо ще се случи това.

" Нашето работно съмнение е, че ще отнеме към две години ", сподели той на конференция във вторник и добави, че продължителността зависи и от това какъв брой дълго време ще отнеме създаването и внедряването на антивирусната ваксина.

" Все още не знаем какво ще бъде равнището на смъртност в последна сметка ", уточни той пред кореспонденти, съобщи БНР.

Вилер акцентира, че без строгите ограничения за обществено разграничаване, оповестени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да се изправи пред милиони случаи на инфектирани с ковид.

" Искаме да избегнем това ", уточни той и добави, че институтът покачва равнището на риск в Германия до " високо ".

Вилер сподели още, че лечебните заведения ще би трябвало най-малко да удвоят потенциала си за интензивно лекуване, защото един от пет случая на инфектирани с COVID-19 е сериозен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР