Blagoevgrad24.bg Стоки за забавление са били целта на 50% от заявленията

...
Blagoevgrad24.bg
Стоки за забавление са били целта на 50% от заявленията
Коментари Харесай

По празниците българите са купували на изплащане най-много стоки за забавление

Blagoevgrad24.bg Стоки за развлечение са били задачата на 50% от заявките за покупка на погашение през празничния месец декември, написа " Дневник ". Това демонстрира класацията " Коледният топ 10 на погашение " на компания за бързи заеми. Според данните продуктите за развлечение – тв приемници, смарт телефони, преносими компютри, конзоли за игри, многофункционални аудиосистеми и игри за конзоли, са на шест от десетте позиции.

Друга забавна наклонност е, че в последния месец на 2018 година шест от десетте най-търсени артикули са на по-ниска междинна цена спрямо спечелилите в годишната ранглиста " Топ 10 на погашение ". Например най-търсеният модел смарт телефон през последната година е коствал 900-950 лв.. През декември хората най-често купували на погашение устройства на цена 300-350 лв.. Същият тренд се следи и при тв приемниците, преносимите компютри, диваните, климатиците и готварските печки.

Коледното извършване на покупки беше доминирано от артикули за развлечение. Хората търсеха финансиране за покупка на погашение на тв приемници, смарт телефони, преносими компютри, конзоли за игри, многофункционални аудиосистеми и игри за конзоли.

Повишеното търсене на артикули за развлечение демонстрира, че в края на годината хората са по-склонни да провиснал бюджета си и да купуват артикули за наслаждение, а не за ежедневните им потребности. Това се потвърждава и от обстоятелството, че конзолите и игрите за тях и аудиосистемите не са показани в годишното издание на класацията " Топ 10 на погашение " и през декември изместиха хладилника, обзавеждането за спалня и матрака.

Най-търсената стока е смарт телефонът. Не е изненада, че хората са купували на погашение устройство с огромен 14.2 см екран с HD+ резолюция и мощен процесор, което разрешава гледане на видео и мобилни игри. Всички тези спецификации са на рационалната цена от 300-350 лв..

Други артикули, свързани със заниманието, са конзолите и игрите за тях. През декември 2018 година бяха подадени заявки за финансирането на съвсем 3 хиляди такива продукта. Най-търсената подпора била топ модел на междинна цена 450-500 лв.. Хората купуваха и игри на междинна стойност 60-80 лв..

През декември 2018 година беше регистрирано доста намаляване на междинните цени на шест от десетте топ продукта спрямо цялата минала година. Например спечелилият в класацията " Топ 10 на погашение 2018 " е смарт телефон на междинна цена 900-950 лв.. През последния месец на годината най-търсеният модел коства 300-350 лв..

Същото се отнася и за преносимите компютри. През декември хората най-често са заявявали потребителски заеми за покупка на преносими компютри на цена 500-550 лв., до момента в който спечелилият за 2018 година коства 650-700 лв.. Останалите артикули с по-ниски междинни цена са тв приемниците, диваните, климатиците и готварските печки.

Тази наклонност се изяснява с развиването на технологиите. Благодарение на него хората могат да си купят устройства с положителни характерности на рационална цена. През 2018 година спецификациите на междинен клас смарт телефон са доста близки до тези на топ модел през 2017 година. Същото се следи и при тв приемниците – през 2017 година 43 " LED Smart тв приемник струваше 900-950 лв., до момента в който през декември 2018 година междинната му цена беше 700-750 лв.. Благодарение на развиването на технологиите хората могат да си разрешат и да купят повече дарове, без да се постанова да харчат повече средства.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР