Blagoevgrad24.bg С напълно нова версия за случилото се във фаталния 14

...
Blagoevgrad24.bg
С напълно нова версия за случилото се във фаталния 14
Коментари Харесай

Анита шокира в съда: Полицай ме накара да се призная за виновна, обеща условна присъда

Blagoevgrad24.bg С изцяло нова версия за случилото се във съдбовния 14 август 2016 година излезе през днешния ден пред съда скандалната миска Анита Мейзер, съобщи кореспондент на Varna24.bg
Според новите показания, целящи да оневинят наказаната за непредумишлено ликвидиране Анита, тя нямала никаква виновност за случилото се, тъй като вързала единствено краката на Николай със свинските опашки, по-късно отишла да му купи яйца за закуска и домакинска хартия. Денонощният магазин бил затворен, тя обиколила още няколко обекта, с цел да напазарува. 
Когато се върнала се размотавала из жилището, къпала котката, която се била "оплескала ", слизала до жилището на щерка си и чак след повече от 40 минути забелязала, че Николай е паднал по очи на земята и не диша. 
"Вживях се в тази роля, че съм отговорна, само че аз не съм. Това беше самата истина, която описах още при започване на служител на реда Радев при разпита. Той ме посъветва да се призная за отговорна и ми сподели, че ще ми дадат обвиняване еднакво като при злополука и ще ми дадат условна присъда. По-късно юристът ми ме посъветва да не трансформирам още веднъж версията си, прокурора и той ми сподели - не желая да чуя нищо друго. И аз през днешния ден взех решение, че съм на тази земя веднъж и за какво да се признавам за отговорна, като не съм. "
Това бяха единствено част от новите комплицирани показания на Анита, която бе подложена на голям брой въпроси от страна на съдийките и юристите на околните на Николай.
В залата бяха изчетени няколко остарели версии за случилото се на 14 август, и бяха заложени голям брой уточняващи въпроси на Мейзер, на които тя отговори още по-объркано.
Поведението и раздразни една от съдийките, която не устоя и я прекъсна с репликата: " Вие бързате да говорите без да мислите ".
По гледище на един от юристите на околните на Николай съдът разиска дали да бъде позволена нова експертиза, която да откри по какъв начин точно младият мъж си е вързал самичък свинските стяжки и не е съумял да се освободи от тях.

Анита шокира и с репликата, че се надявам сестрата и майката на Димов да и простят и да я одобряват като нейно само семейство. 
Очаква се съдът да реши дали да завърши делото по жалбата на Мейзер през днешния ден или ще допусне нова експертиза.

Припомняме, че за убийството по несъобразителност подсъдимата получи три години и половина затвор, а по тази причина, че е предложила рушвет от 30 000 евро на проверяващия служител на реда Веселин Радев съдът й присъди 4 години и половина "лишаване от независимост ". От двете санкции тя ще търпи по-тежкото при първичен общ режим. Първата правосъдна инстанция наложи на подсъдимата санкция в размер на 8 000 лв., както и обезщетение на майката на Николай за претърпените неимуществени вреди в размер на 150 000 лева Общият размер на разноските по делото и държавната такса върху почетения цивилен иск, които съдът присъди на Желева възлизат на 18 788 лева
В жалбата си пред втората правосъдна инстанция подсъдимата и нейната отбрана упорстват Желева да бъде оправдана, защото присъдата била произнесена при позволени основни процесуални нарушавания и се явявала несправедлива и незаконосъобразна.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР