Blagoevgrad24.bg Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на

...
Blagoevgrad24.bg
Нови супермодерни камери започват да следят от движение и на
Коментари Харесай

КАТ вади тежката артилерия!

Blagoevgrad24.bg Нови супермодерни камери стартират да наблюдават от придвижване и на място за превишена скорост, липса на " Гражданска отговорност ", търсени и оперативно забавни за Министерство на вътрешните работи коли. 23-те уреда сега се тестват и до една-две седмици се чака към този момент да засичат нарушаванията, написа " Телеграф ", базирайки се на шефа на КАТ комисар Росен Рапчев. Устройствата са инсталирани в патрулки " Киа ". В левия низък ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от тях има радарен датчик, който разчита какво написа на всяка табела на возило, с която патрулката се разминава. На екран в купето униформените схващат незабавно дали водачът е в нарушаване. Ако е по този начин, камерата на покрива на колата прави фотография и се издава глоба.

" Дори агресивното държание на пътя ще се снима и служителите на реда ще стопират на място такива водачи ", посочи Рапчев. Все още не е ясно дали супермодерните камери ще се засичат от антирадари. Очите, с които сега КАТ разполага, пък скоро ще стартират да снимат освен за скорост, само че и за каране в бус лента, в спешната лента на автомагистралата и за минаване на червен сигнал на светофара. " След снимки от някои от тях към този момент се издават електронни фишове за липса на " Гражданска отговорност " ", заяви комисар Рапчев.

Нововъведение е и фактът, че през таблетите, с които служителите на реда разполагат, към този момент те схващат освен дали водачът има брошура, дали той  или колата се търсят, дали има неплатени санкции, само че и дали возилото е минало механически обзор. До края на годината се чака нови три системи за междинна скорост да стартират да управляват водачите на рискови пътни сектори.

" В момента има в тунел на автомагистрала " Люлин ". Скоро ще проработи на шосето Пловдив-Карлово, а по-късно на две прави от по над 8 км край Микре и на пътя Русе-Бяла ", обясни началникът на Пътна полиция. По думите му това е най-ефективният надзор, тъй като стационарните и мобилни радари засичат колите на разстояние сред 500 и 800 метра.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР