Blagoevgrad24.bg На цена под 2 лева на литър се продава най-масовият

...
Blagoevgrad24.bg
На цена под 2 лева на литър се продава най-масовият
Коментари Харесай

Цената на петрола се срина, на места у нас бензинът падна под 2 лева!

Blagoevgrad24.bg На цена под 2 лв. на литър се продава най-масовият бензин А95 в две бензиностанции в София и по една в Бургас и село Васил Левски. Това демонстрират настоящите данни на профилирания уебсайт fuelo.net за през днешния ден, 14 ноември, написа " Труд ". Още в понеделник цената на бензина и дизела потегли надолу, откакто за денонощие всеобщите горива поевтиняха с 4-5 стотинки на литър. Само за ден междинното поевтиняване в страната на всички продавани горива е 3 стотинки. Област Хасково е отпред в класацията за най-голямо поевтиняване на горивата в България за през днешния ден. Според данните, трите съществени горива - бензин, дизел и газ, тук са слезли с близо 10 стотинки на литър спрямо вчерашните равнища.

Русе е на второ място с поевтиняване приблизително от 7 стотинки на литър, напълно покрай него е Сливен, където междинното поевтиняване е 6.93 стотинки на литър. Столицата е на 17-то място в тази ранглиста с поевтиняване от 4.88 стотинки на литър.

Цената на нефт вид Брент безусловно се срина нощес. Фючърсните контракти за доставка през януари 2019 година поевтиняха със 7,3%, до 64,98 $ за барел. В края на сесията прибирането на облаги от къси позиции във високочестотната търговия леко подвигна цената до 65,47 $ за барел. Но през днешния ден в Азия фючърсите за вид Брент падат с 0,20%, до 65,34 $ за барел. За финален път цената беше под 65 $ за барел на 16 март тази година.

Във вторник вид Брент поевтиня за 11 поредна сесия на търговията, като към този момент е с 24% под върха от 86,27 $ за барел, доближат на 3 октомври. Тогава имаше отворени варианти за цени над 100 $ - равнища, които сега наподобява, че няма да бъдат достигнати скоро. Причината за срутва са данните за предлагането. Покачването на цените на петрола през тази година беше движено на първо място от спекулациите за резултата на глобите на Съединени американски щати върху Иран. Но и след налагането на рестриктивните мерки на 4 октомври, ислямската република продължава да добива и изнася петрол, съвсем без смяна на размерите.

В същото време петролните ресурси, както и добивът в Съединени американски щати, порастват към този момент 8 следващи седмици и са на рекордни равнища. Отчетеният предходната седмица растеж на запасите от 5,8 млн. барела надвиши двойно упованията. А добивът доближи 11,6 млн. барела дневно.

Ръст на нефтопроизводството регистрират и Русия, и Саудитска Арабия. А през вчерашния ден Организацията на страните експортьорки на нефт увеличи прогнозата си за нарастване на доставките през 2019 година със 120 хиляди барела, до 2,23 милиона барел барела дневно.

На този декор цената на дребно на елементарния бензин А95 в България е намаляла приблизително със 7,5% от края на октомври насам, до 2,20 лева за литър, съгласно данните на Fuelo. Това е най-ниската стойност на горивото от 9 юни насам.

Българският пазар обаче към момента не е отразил внезапното поевтиняване на петрола от миналите няколко дни. А и понижението на цените на бензина в България ще бъде лимитирано от повишаването на $ с 2,3% против еврото през последния месец, написа от своя страна " Вести ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР