Blagoevgrad24.bg Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще

...
Blagoevgrad24.bg
Днес ще е предимно облачно. Около обяд от северозапад ще
Коментари Харесай

Вятърът се обръща от северозапад, нахлува студен въздух, идат сняг и дъжд

Blagoevgrad24.bg Днес ще е най-вече облачно. Около обяд от северозапад ще завали дъжд, които до вечерта ще обхване цялата страна. Отначало в Дунавската низина, а до края на деня в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад и ще нахлува леден въздух, с който до вечерта в Северна и високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Не се чака формиране на основна снежна завивка. 
В източните региони през по-голямата част от деня вятърът ще се задържи от юг, температурите ще останат относително високи, преваляванията ще са от дъжд. Максималните температури ще са от 4° до 9°, в югоизточните региони - малко по-високи. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще се покачва.
В планините ще бъде най-вече облачно и прохладно, със мощен и плевел вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. На доста места ще има превалявания от сняг, в Странджа и Сакар - от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра - към минус 2°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно. След обяд и по здрач тук-там ще превали дъжд, който в северните региони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8°-12°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР