Blagoevgrad24.bg виж галерията Искам домашен арест, да съм при лапетата и

...
Blagoevgrad24.bg виж галерията
Искам домашен арест, да съм при лапетата и
Коментари Харесай

Йордан, нападнал айтозлия за 40 лева, проплака: Искам при лапетата и жената!

Blagoevgrad24.bg виж галерията Искам домакински арест, да съм при лапетата и жена си. Съжалявам, няма да се повтори! Това промълви пред арбитър Светлин Иванов мургавият Йордан Иванов, който удря и заплашва със гибел мъж в Айтос, с цел да му открадне 40 лв., съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Жената на Йордан се оказа много плодовита. 26-годишната ромка към този момент е родила 5 деца, а шестото към този момент е на път. Този факт показа пред наш кореспондент младата майка. Тя и двама от неговите 12 братя пристигнаха да го поддържат в Съдебната палата, където през днешния ден Окръжен съд Бургас гледа мярката му за неотклонение.

31-годишният Йордан, който живее в айтоското село Карагеоргиево, е безусловно необразован, не може нито да чете, нито да написа. Още по-потресаващото е, че даже не може да уточни рождената си дата.  

Младият мъж е неведнъж осъждан, лежал е в пандиза за обир. За последната му изцепка от края на ноември го грози наказване в размер на от 5 до 15 години отнемане от независимост. Преди задържането му хуквал в гориста околност край Карагеоргиево, щом зърнел полицейски патрул. Това съгласно прокурор Ангел Георгиев е един от претекстовете, че има действителна заплаха Иванов да се укрие или извърши друго закононарушение.

Според юрист Георги Габровски няма заплаха Йордан да се укрие, защото е признал, че е причинител на закононарушението, в което е упрекнат и е дал детайлности към него. Той настоя на подзащитния му бъде наложена мярка домакински арест.

На пияна глава Йордан решил да открадне нещо от вкъщи на айтозлията, мислейки си, че вътре няма никого. Присъствието на притежателя на къщата обаче неприятно го изненадало. Последвало сбиване, след което ромът от Карагеоргиево побягнал. Това разкри само пред камерата на Burgas24.bg юрист Габровски.

Съдия Иванов не се трогна от молбите на Йордан да се прибере при дамата и децата си и му дефинира мярка за неотклонение задържане под стража.

Окръжен съд – Бургас одобри, че " може да се направи аргументиран извод за възможност Йордан Иванов фактически да е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен ". Според правосъдната инстанция съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие, както и да извърши закононарушение, в случай че не е арестуван. Конкретното закононарушение съставлява форма на рецидивна престъпност. Йордан е осъждан неколкократно, извънредно за умишлени закононарушения срещу собствеността на жителите, като последното му наказание е от 2014 година, за което е изтърпял дейно наказване отнемане от независимост за повече от една година.

Подробности може да видите в нашето видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР