Blagoevgrad24.bg виж галерията Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е

...
Blagoevgrad24.bg виж галерията
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е
Коментари Харесай

Глобяват фирмата, в която стана инцидентът с подемника! Открити са нарушения!

Blagoevgrad24.bg виж галерията Държавната организация за метрологичен и механически контрол е направила  незабавна инспекция на случая с падналото подемно оборудване в Бургас. В момента оборудването, което се намира в частна компания е запечатано от полицията и тече следствие. Burgas24.bg напомня, че при случая пострадаха трима служащия.

Държавната организация е подхванала ограничения за съставянето на заповед за прекъсване на оборудванията и акт за определяне на административни нарушавания на притежателя, който ще бъде в размер до 10 хиляди лева

Първоначалният обзор на документите e посочил, че авариралото оборудване съставлява товарна платформа ръководена от телфер, а не товарен асансьор. Изграденото по този метод оборудване, включва 2 бр. повдигателни уреди - електрически телфер и елеватор за покачване на хора и товари.

По време на инспекцията е открито, че за оборудването липса изискуемата наложителна документи, която включва: заверена планова документи и документи удостоверяващи осъществена регистрация и механически прегледи от орган за механически контрол, каквото е условието съгласно нормативните уредби.

Констатирано е, че е налице жестоко неспазване от ползвателя на законоустановените условия за безвредна употреба на повдигателните уреди, които в тази ситуация са с нараснала заплаха.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР