Blagoevgrad24.bg Жълт код за образуване на поледици е обявен за три

...
Blagoevgrad24.bg
Жълт код за образуване на поледици е обявен за три
Коментари Харесай

Опасно природно явление в три области на България днес

Blagoevgrad24.bg " Жълт " код за формиране на поледици е разгласен за три области - Видин, Монтана и Враца. Днес ще се задържи облачно, със слаби валежи от дъжд, в северните и планинските региони – от сняг. В Северозападна България и тук-там по поречието на Дунав има условия за поледици. Ще духа слаб югоизточен, в северните и източните региони - сдържан източен вятър. Максималните температури ще са от към 0° тук-там в северозападните, до 10-12° в крайните югозападни региони и Южното Черноморие. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, тук-там със слаби валежи от сняг. Ще духа сдържан до мощен юг-югозападен вятър и с него температурите ще се покачват, тъй че преваляванията от сняг в по-ниските елементи ще минават в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа сдържан източен вятър. Максималните температури на въздуха: 8°-12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР