Благоевград. Зоран Заев много добре осъзнава, че България е единственият

...
Благоевград. Зоран Заев много добре осъзнава, че България е единственият
Коментари Харесай

Д-р Калоян Методиев, политолог: Векторът НАТО – ЕС е вратата към изхода за Заев и Македония

Благоевград. Зоран Заев доста добре осъзнава, че България е единственият му късмет за политическо оцеляване. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин доктор Калоян Методиев, политолог и академични учител, по отношение на визитата на македонския министър председател Зоран Заев и идното сключване на 2 август на контракт за добросъседство сред България и Македония. Според доктор Методиев векторът НАТО - Европейски Съюз е вратата към изхода за Заев и Македония.
„ Опасявам се, че всичко, което се прави в двустранните връзки, е подчинено на тези прагматични цели, а не на осъзнаване на истината, на откровеност или благосклонности. Интуицията и опитът ми споделят, че се предоверяваме и би трябвало да сме деликатни. Много пъти ни лъгаха. Социалдемократите са основани като отричане на българското и настоящето им „ прераждане “ ме кара да съм внимателен ", сподели още доктор Методиев и добави, че би трябвало да има съответни стъпки и жестове, като да вземем за пример държавното управление на Македония да подреди да се спре тормозът над българските дипломати там.
Той разяснява и изявлението на Зоран Заев, съгласно което огромна част от историята на двете страни е обща и че в македонските учебници ще бъде променено това, което не е в новия дух на съдействие сред двете страни, което част от медиите в Македония дефинираха като „ рисково “, заявявайки, че пресата в прилежащата ни страна е направила такава подготовка, тъй като доста добре осъзнава, че през учебниците се гради всяко ново потомство. „ Политиката за младежта е за десетилетия напред. Да забележим дали ще успее, тъй като виждате, че антибългарската нервност от последните дни е в действителност сериозна. Този път българската страна би трябвало да има вяра единствено на съответни стъпки и действителни дейности “, означи доктор Калоян Методиев.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР