Благоевград. За пръв път в България, откакто има бейзбол от

...
Благоевград. За пръв път в България, откакто има бейзбол от
Коментари Харесай

Ясен Неделчев, Българска федерация по бейзбол: За пръв път в България, откакто има бейзбол от 1987 година, ние сме домакини на Европейски шампионат за национални отбори

Благоевград. За пръв път в България, откогато има бейзбол от 1987 година, ние сме домакини на Европейски шампионат за национални тимове. Това сподели Ясен Неделчев, президент на Българската федерация по бейзбол и треньор на тима „ Бизоните “, по време на конференция във връзка идно Европейско състезание по бейзбол в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . „ За клубни тимове до момента сме били домакини 8-9 пъти, като до момента всичките са били в Благоевград, само че тази година ни оказаха достойнството да ни дадат и националните тимове. Това се оказва и със статут на олимпийска подготовка и тимът, който се класира преди всичко, отива да играе през септември месец в „ А “-група и в случай че там се класира в първите 5 тима, играе в „ Токио 2020 “. Тоест на практика за Европа това е олимпийска подготовка “, означи той.
Неделчев добави, че другият неприятен шанс, е че групата, която ни се е паднала при тегленето на жребия, е че в тимовете, които против нас 99% от състезателите ще са американци. По думите му тимовете на Ирландия, Израел и Гърция са формирани напълно от американци, в тима на Русия има 6 кубинци, а в тима на Сърбия има 13 души от Съединени американски щати. „ Целта на националния тим на България е оставане в групата. 22-ма индивида са извикани в състава на нашия тим, като 7 от тях са от Благоевград “, уточни президентът на Българската федерация по бейзбол. Според него бейзболният комплекс, с който разполага Благоевград, благодарение на Общината през годините е придобил интернационален тип и даже и милиони долари не биха могли да купят тази природа тук.
Ясен Неделчев добави, че представители на Посолството на Съединени американски щати и Министерството на младежта и спорта ще участват на откриването на шампионата на 1 юли, в 1.,00 часа. Той посочи, че първият дуел стартира незабавно по-късно – от 17,30 часа, като той е сред България и Русия.
Треньорът на тим „ Бизоните “ означи, че с цел да останем в групата, би трябвало да се класираме на пето място. Той акцентира, че при бейзболът 70% от успеха зависи от индивида, който хвърля топката.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР