Благоевград. За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати

...
Благоевград. За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати
Коментари Харесай

Благоевград: Работилницата на Дядо Коледа отново отваря врати в града на 17 декември

Благоевград. За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря порти в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Детският ъгъл за развлечение и работа е позициониран в Градска художествена изложба. Официалното разкриване ще бъде на 17 декември (понеделник), от 11.00 часа. Инициативата ще продължи до 21 декември, всеки ден, от 09.00 до 17.00 часа.
Градска художествена изложба още веднъж ще се трансформира в място за креативен занимания, където децата на Благоевград ще могат да рисуват и да създават коледни декорации и дарове за своите фамилии и другари.
В Работилницата на Дядо Коледа децата ще творят под управлението педагози, които ще оказват помощ на дребните гении и ще им демонстрират разнообразни техники на направа. Освен заниманието и игрите, участниците в Работилницата ще имат опция да научат доста забавни неща, свързани с идните празници - Коледа и Нова година.
През последните два дни от Работилницата на Дядо Коледа децата ще вземат присъединяване в печеното на самун и изработката му. Представители от Православен информативен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите по какъв начин се създават рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, до момента в който хляба се пече.
Всичко направено ще бъде изложено по време на Детски коледен панаир, който също е част от Коледен фестивал „ Следвай звездата, озари пътя! “ на Община Благоевград. Базарът ще бъде позициониран на площад „ Македония “ и ще се организира в границите на два дни - 22 и 23 декември.
И тази година в Работилницата на Дядо Коледа присъединяване ще вземат стотици деца, ученици от детски градини и учебни заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР