Благоевград. За поредна година Младежки модул ще събере млади франкофони

...
Благоевград. За поредна година Младежки модул ще събере млади франкофони
Коментари Харесай

Благоевград: Младежки модул ще се проведе в зала „22 септември“ като част от фестивала “Francofolies”

Благоевград. За поредна година Младежки модул ще събере млади франкофони в Благоевград. Модулът ще се организира в зала „ 22 септември “ на 23 юни, като формалното разкриване ще бъде от 10.00 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Младежкият модул се провежда в границите на интернационалния фестивал за модерна франкофонска музика „ Francofolies.Благоевград “, който се организира за четвърта поредна година в Благоевград след дългогодишно спиране.
По време на Младежкия модул ще бъдат дискутирани три тези. Първата е „ Да се задържи вниманието ни върху земните проблеми значи да се ограничи човешкият дух ” - Стивън Хокинг, втората - „ Някой може и да съществува без изкуство, само че никой не може да е жив без него ” – Оскар Уайлд и третата - „ Човек познава себе си в битката с трудностите ” - Антоан дьо Сент-Екзюпери. Дискусията ще даде опция за разискване и формулиране на общи причини и отбрана на обособените тези. Участниците в модула ще бъдат разграничени на 3 тима, като всеки тим ще пази избраната тематика.
Участие в тазгодишното издание ще вземат над 100 младежи, като ще има посетители и от Гърция.
Форумът няма спортен темперамент, а концепцията е да се приобщят децата и да се сътвори близка до тях дискусионна среда за шерване на хрумвания и гледни точки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР