Благоевград. За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален

...
Благоевград. За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален
Коментари Харесай

Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии „Код:Водород“

Благоевград. За първи път Община Благоевград е хазаин на Регионален конгрес по водородни технологии, който ще се организира на 31 май 2018 година (четвъртък). Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Началото на програмата ще бъде сложено в 12:00 часа пред зала „ 22 септември “.
В рамките на събитието ще се организира среща-дискусия с представители на локалната власт, бизнеса, академичната общественост и на обществеността по проблеми, свързани с навлизането на водородните технологии в националната и районната стопанска система.
По мотив Водородния ден в Благоевград са планувани постери, просветителни клипове и филми, голям брой демонстрации, които ще показват водородната стопанска система. Жителите и гостите на града ще имат опция да създадат тест драйв на водородната електрическа кола Toyota Mirai и да следят демонстрации с модели на коли захранвани от горивен детайл.
Регионалният конгрес по водородни технологии се провежда от Община Благоевград, Югозападния университет “Неофит Рилски “, Българската академия на науките, Регионалния научен център – Благоевград, Българската асоциация - водород, горивни детайли и предпазване на сила и Фондация „ Еко Енергия “ със съдействието на Съвместно дружество „ Горивни детайли и водород “ и план HyLAW (FCH-JU-2016-1 субсидиран по контракт № 735977).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР