Благоевград за първи път е домакин на артистичния фестивал “Jumaya

...
Благоевград за първи път е домакин на артистичния фестивал “Jumaya
Коментари Харесай

Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

 dsc_1459  dsc_1469  dsc_1482
Благоевград за първи път е хазаин на артистичния фестивал “Jumaya Stage Festival ”. Началото ще бъде сложено на 1 юни /петък/ от 18:00 часа с Rockids&The little’s, оповестяват от общината.

Фестивалът ще бъде ситуиран на паркинга пред Stage bar и Райфайзен банк, площад “Македония “ и парка пред постройката на Национална агенция за приходите. Той ще бъде в границите на 2 дни и в него ще се включат едни от най-новите рок банди. Подробности по организацията и подготовката за фестивала обясниха заместник- кметът на Благоевград по просвета и филантропични действия Христина Шопова, уредникът Иван Кацарски и младият дизайнер Надежда Червенкова. „ Няма да скрия, че от дълго време имахме потребност от фестивал като Джумая фест. Липсваше ни фестивал при започване на юни, с цел да може месецът да е в действителност музикален, прелестен, пресен. Практика в целия свят е

Общината да основава условия и да оказва помощ при организирането на несъмнено събитие, а не да го обхване напълно. Радостно е, че има хора като уредниците на фестивала – цялостни с хрумвания, благоприятни условия, имащи ясно начертана визия “, сподели зам.- кметът. Тя увери, че всяка една концепция, в тази посока ще бъде подкрепена от Община Благоевград. От своя страна уредниците показаха своята благодарност и признателност към Община Благоевград за съдействието и поддръжката.

По време на стрийт фестивала жителите и гостите на Благоевград ще имат опция да прегледат и закупят хендмейд продукти от арт базара. Ще бъдат показани няколко уъркшопа- дръм съркъл, воден от BunyVerse & Piero Epifania и вокален уъркшоп за деца и възрастни, занимаващи се с рок музика, воден от вокалния възпитател, Евгени Господинов.

В рамките на първото издание на следващото огромно събитие в Благоевград присъединяване ще вземат, както към този момент одобрени имена като Wickeda, P.I.F., Jeremy, Skitnicks, по този начин и нови, измежду които Nu/Ance и Farock. Малките гении на Благоевград също имат своето място в първото по рода си издание на рок самодейността. На сцената ще излязат надарените “The Littles ” и “Rockids ” от Presto – Rock & Classic school и “FaRock ” от вокално студио ФаДиез.

Ще дойдат посетители от Стара Загора, Пловдив, София, Велико Търново. Съпътстващите събития ще радват гостите на най- новия фестивал в културния календар на Община Благоевград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР