Благоевград. За мен е важно да има опростяване на правилата,

...
Благоевград. За мен е важно да има опростяване на правилата,
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков, ЕНП: За мен е важно да има опростяване на правилата, по които се кандидатства за европейски средства

Благоевград. За мен е значимо да има опростяване на разпоредбите, по които се кандидатства за европейски средства. Това сподели на семинар в Благоевград Андрей Новаков, евродепутат от групата на Европейската национална партия, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пирин . По думите му неговото предложение е контролът не бенефициентите да бъде основан на риска. Евродепутатът изясни, че в случай че дадена община или даден земеделец се оправя добре и не е злоупотребявал с европейски средства досега, то този човек заслужава да бъде проверяван по-малко. Новаков добави, че това евентуално е последния програмен интервал, който е 7-годишен.
„ Има стратегически планове, за които 5 години е прекомерно пай интервал от време, както и страни, които споделят, че пък 7 години са доста дълго време. Мисля, че кохезионната политика ще се изравни със селскостопанската, която сега е най-развита ”, добави той. По думите му никой в никакъв случай не се е готвил за нещо като Брекзит, само че в края на март 2019 Англия със или без сделка напуща Европейския съюз и съгласно него това в допълнение усложнява обстановката. Андрей Новаков добави, че хората имат схващане за това за какво Европейски Съюз е значим за България и за европейските средства, само че за ежедневните проблеми Европейският съюз се оказва муден, с цел да ги взема решение. „ Трябва да стартираме да взимаме решенията си малко по-бързо и в степен, в която да можем да оказваме помощ на хората незабавно ”, сподели още той. „ Ние сме длъжни в края на мандата да излезем пред хората и да им кажем какво сме създали за идващите 7 години ”, акцентира евродепутатът Андрей Новаков. Той съобщи, че са планувани доста средства за транспортната инфраструктура. Евродепутатът изясни, че механизма за Свързана Европа влага в европейски транспортни коридори, като 6 милиарда са отделени за военна готовност. Той посочи, че тези средства ще отидат за подсилване на пътищата, тъй че в случай че се постанова да се движи военна техника да няма проблем. По думите му тези средства са планувани, защото за хората преди всичко е сигурността.
„ Колкото повече се развиват градовете, толкоз повече се намират хора, които да се връщат в дребните обитаеми места да живеят или да почиват там. Ще създадем платформа, посредством която да промотираме дребните обитаеми места в целия Европейски Съюз. Ще бъде открита може би след към месец. Усилията ми са ориентирани главно към това финансирането за тези райони да става преференциално ”, сподели още евродепутатът Андрей Новаков.
По време на семинара стана ясно, че досега не е имало обща политика по миграция в Европейския съюз и всяка страна е пазила сама границите си, то в този момент към този момент се приказва за защита по външните граници и даже Европейската комисия е възнамерявала бюджет за новата гранична организация, в размер на 2.2 милиарда евро. Служителите на този непрекъснат корпус ще могат да ревизират самоличността, да пропущат или не, дадени пасажери и даже да задържат лица. Коментира се и, че когато стана рецесията с мигрантите през 2015 година страните на първа линия са били оставени сами и даже когато Европейски Съюз е желал да им помогне, е било належащо разрешението на страната. Този път се планува и възникването на изключителна обстановка, в която европейската организация може да прати хора, без да има категорично позволение от държавата-членка. Европейската организация ще има право да прави интервенции и отвън Европейски Съюз, да вземем за пример по Средиземноморието. Тази организация ще има и роля по насилственото връщане на незаконните имигранти.
Коментирани бяха и идните избори за Европейски парламент. Европейските избори ще се проведат в друга правна среда. Всички страни ще би трябвало да поемат специфична отговорност за самостоятелност на изборния развой. Обработката на персонални данни е едно от слабите места на изборите. Избирателите имат право да знаят дали даден претендент за евродепутат е финансиран от задгранично държавно управление, кой заплаща за рекламата, за рецензията и така нататък Това може да стане посредством законодателно изменение за по-строги правила за финансирането на европейските политически партии. Ще има специфичен орган, който ще следи за спазването на разпоредбите. Препоръчва се бистрота на онлайн политическата реклама. Съвета за електронни медии следи политическата реклама, само че в интернет обстановката не е тъкмо такава. Хакерите не познават граници – те могат да ударят по едно и също време няколко страни. Предприети са и други ограничения, които са свързани с сливане на специалистите в доста страни. Този месец се чака да бъде направен така наречен Кодекс за държание за политическата реклама.
На семинара беше подложен и въпросът за преимуществата на гласуването с квалифицирано болшинство във външната политика. Това ще форсира доста взимането на решения.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР