Благоевград. Второ основно училище Димитър Благоев“ в Благоевград се включи

...
Благоевград. Второ основно училище Димитър Благоев“ в Благоевград се включи
Коментари Харесай

Благоевград: Второ основно училище „Димитър Благоев“ в града се включи в кампанията на БАН „Написаното остава. Пиши правилно!“

Благоевград. Второ главно учебно заведение „ Димитър Благоев “ в Благоевград се включи в акцията на Българската академия на науките (БАН) „ Написаното остава. Пиши вярно! “. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин Светла Борисова, преподавател по български език и литература в образователното заведение. Тя означи, че акцията се организира за поредна година и набира все по-голяма известност, като в регионалния център е за втора година. Борисова посочи, че самодейността е на Института за български език „ Проф. Любомир Андрейчин “ към Българската академия на науките.
По думите й тази акция цели да притегли вниманието на учениците, учителите, законодателите, медиите, специалистите, академични преподаватели и изобщо всички институции, които са свързани с образованието към голямото значение на образованието и науката, както и грамотността като тяхна причина за развиването на обществото. Светла Борисова уточни, че на разнообразни места в България се организира тази акция под формата на къса диктовка на дребни и огромни, освен с цел да се ревизират знанията по български език и пунктуация, а и с цел да се засвидетелства респект и почитание към българската култура и просвета, към учените, преподавателите и към всички просветители и дейци на културата. Тя благодари на Община Благоевград, която напълно е подкрепила тази самодейност и е спомогнала за нейното осъществяване.
Лора КАЛЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР