Благоевград. Вкусовите качества на брежанския кестен ще бъдат представени на

...
Благоевград. Вкусовите качества на брежанския кестен ще бъдат представени на
Коментари Харесай

Вкусовите качества на брежанския кестен ще бъдат представени на световно изложение за здравословни храни в Торино, Италия

Благоевград. Вкусовите качества на брежанския кестен ще бъдат показани на международно ревю за здравословни храни в Торино, Италия. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пирин Снежана Стоименова, заместник-председател на съдружие „ Хора и обичаи “. Представители на неправителствената организация от село Брежани са се срещнали с формалния представител на Slow Food International – световна организация, учредена през 1989 година, с цел да предотврати изгубването на локалните вкусови култури и обичайни ястия, както и да разпространява здравословното хранене. „ Темата, която дискутирахме, е присъединяване ни на тазгодишното ревю на организацията, което ще се организира в Торино. На него ще презентираме брежанския кестен. Освен това започваме подготовката на план за партньорство с Италия “, сподели още Стоименова. Освен това брежанският кестен ще бъде показан и на Световното ревю „ Tera Madre ” – Балкани, което ще се състои в Брюксел.
Междувременно съдружие „ Хора и обичаи “ продължава работата си по основаването на „ Асоциация на производителите на кестени “, с цел да може да сертифицират брежанския кестен като неповторим български артикул с европейски документ. „ Всичко това не са празни приказки, а доста труд и фантазии на хора, които желаеме да възвърнем живота в дребното село “, акцентира Стоименова.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР