Благоевград. Високите температури и трайното засушаване предизвикаха известни нарушения във

...
Благоевград. Високите температури и трайното засушаване предизвикаха известни нарушения във
Коментари Харесай

Инж. Росица Димитрова, ВиК-Благоевград: Високите температури, засушаването и свръхпотреблението предизвикаха нарушения във водоподаването към населени места в областта

Благоевград. Високите температури и трайното засушаване провокираха известни нарушавания във водоподаването към някои обитаеми места в област Благоевград. Това сподели на конференция инж. Росица Димитрова, шеф на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. По думите ѝ с преваляванията от миналите дни обаче ситуацията се е нормализирала.
„ Към момента няма въведен режим на водоподаване на територията на сдружението - в десетте общини, на които сме оператор. Имаше напрежение в няколко обитаеми места предните седмици, имам предвид началото на юли месец, от Община Гърмен имаше неодобрение от страна на жителите в селата Балдево и Ковачевица поради това, че имаше нарушено водоподаване. Искам да кажа, че то не беше провокирано от това, че има дефицит на водата, а казусът бе в свръхпотреблението на вода за питейно-битови потребности “, сподели още инж. Димитрова. Тя изясни, че при съответния проблем става дума за това, че водата, която сдружението поддава към клиентите, е естествена като количество, само че тя бива употребена за напояване, измиване, а даже и за разхлаждане поради високите летни температури от началото на месеца.
„ Масово хората в по-ниските зони си позволяваха да оставят водата от чешмите да тече непозволено, а по-късно имаше въпроси: „ Защо плащаме по-големи количества вода и сметки “ – ами тъкмо поради това “, означи инж. Димитрова. Тя посочи, че поради потреблението на повече вода от хората, които живеят в по-ниските елементи на обещано място, тези, които населяват по-високите елементи, остават 2-3 денонощия без обикновено водоподаване. Инж. Росица Димитрова акцентира, че е издирван разговор с кмета на Община Гърмен, като е бил насочен зов към Минка Капитанова да издаде заповед, с която да забрани потреблението на питейна вода за поливане, само че тя е отказала.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР