Благоевград. Вапцаров – песни за човека“ ще бъде юбилейният спектакъл,

...
Благоевград. Вапцаров – песни за човека“ ще бъде юбилейният спектакъл,
Коментари Харесай

„Вапцаров – песни за човека“ ще бъде юбилейният спектакъл, посветен на стотния творчески сезон на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград

Благоевград. „ Вапцаров – песни за индивида “ ще бъде юбилейният театър, отдаден на стотния креативен сезон на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград. Това сподели шефът на театъра Маргарита Мачева по време на конференция, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Представлението ще бъде показано премиерно на 24 октомври. Постановъчния екип е формиран от трима режисьори - Боян Иванов, Тея Сугарева и Стайко Мурджев. Сценограф е Юлияна Войкова. „ Те към този момент работят интензивно по представлението. За мен извънредно значимото и забавното е, че този театър се прави от трима режисьори. Това не е постоянно срещано, не е всекидневно. Това е един, дръзвам да кажа, манифестен ход за театъра, по тази причина какво ще вършим оттук насетне, за актуалния сценичен език, който ще се употребява “, сподели още Мачева. Според нея всеки един от режисьорите има своя специфичност на работа, по тази причина ще е извънредно предизвикателство те да изградят един общ театър. Мачева акцентира, че това е доста виновна задача и доста провокативна.
Стайко Мурджев, който е един от тримата режисьори дефинира протичащото се като „ Бяла ластовица “ за актуалният български спектакъл. Според него това е по този начин, тъй като от години не се е случвало режисьори да работят по този метод – дружно.
От своя страна Тея Сугарева разяснява, че с помощта на общата взаимна работа сред тримата режисьори се е получило едно взаимно надграждане. Тя означи, че със Стайко Мурджев и Боян Иванов са намерили доста добър разговор. „ Това е доста скъпо. От призмата на моето потомство мога да кажа, че влизайки в театъра попаднах в обстановка, в която сходни взаимоотношения от дълго време се бяха разпаднали и всеки режисьор се бореше за своята работа. Да, ние сме длъжни да вършим това, само че когато се срещнем и сме трима, то мисля, че има по-голям късмет, спектакъла да израсне “, акцентира Сугарева.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР