Благоевград. В града ще се състои концертът Процесът Мерилин Монро“,

...
Благоевград. В града ще се състои концертът Процесът Мерилин Монро“,
Коментари Харесай

Благоевград: В града ще се състои концертът „Процесът Мерилин Монро“, който е съвместен проект на Камерната опера и Държавна опера - Стара Загора

Благоевград. В града ще се състои концертът „ Процесът Мерилин Монро “, който е взаимен план на Камерната опера и Държавна опера - Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Събитието ще се организира от 18.00 часа в зала „ 22-ри септември “ в Благоевград. Диригент на концерта е Андрия Павлич от Австрия. Режисьор е Огнян Драганов, а сценографията е на Тодор Демеров. В операта вземат участие оркестърът на Камерна опера - Благоевград, концертмайсторът Милослава Йорданова,балет на Държавна опера - Стара Загора, Ивелина Димитрова, Ивелина Николова, Богдана Сергеева, Емилия Ставрева.
Творческият екип дава нов живот на творбата, стремейки се да покаже, че операта споделя освен истории от предишното или приказни сюжети. Оперното изкуство разбираемо и увлекателно показва актуалния метод на живот. Зрителите ще видят един атрактивен и съвременен театър отвън общоприетата оперна традиция. Новият участник в представлението е самата аудитория, която има последната дума.
Мястото за представянето на спектакъла не е определено инцидентно. Съобразявайки се с историята, заложена във фабулата на „ Процесът Мерилин Монро “, режисьорът Огнян Драганов избира за сцена точно заседателната зала на Общинския съвет- Благоевград.
Камерната опера " Процесът Мерилин Монро “ е последната творба на известния австрийски композитор Роланд Баумгартнер.Сюжетът на „ Процесът Мерилин Монро “ преглежда именуването на улица във Виена с името Мерилин Монро. Група жители завеждат дело против решението на Кметството. Сценичното деяние отразява процеса, в който се показват позициите и на двете спорещи страни. Ще оживеят познати и непознати моменти от живота на именитата актриса Мерилин Монро, които със обществената си проекция в живота на Съединени американски щати през 50-те и 60-те години на предишния век, поражда спорни реакции. Финалът е отворен. Крайното решение „ За “ или „ Против “ е на публиката-жури.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР