Благоевград. В 8 СУ Арсени Костенцев“ и в 11 ОУ

...
Благоевград. В 8 СУ Арсени Костенцев“ и в 11 ОУ
Коментари Харесай

Благоевград: В 8 СУ „Арсени Костенцев“ и в 11 ОУ „Христо Ботев“ ще бъдат разкрити допълнителни паралелки за прием на ученици в първи клас

Благоевград. В 8 СУ „ Арсени Костенцев “ и в 11 ОУ „ Христо Ботев “ в Благоевград ще бъдат разкрити спомагателни паралелки за банкет на възпитаници в първи клас. Това стана ясно по време на постоянната сесия на Общински съвет – Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Решението е взето поради претенции на родители на първокласници, които не са били признати във въпросните учебни заведения. Ивайло Златанов, шеф на Регионално ръководство на образованието (РУО) – Благоевград разяснява, че броят на свободните места след първо класиране е по-малък от броя на незаписаните възпитаници. „ Затова взехме решение да се образува още една паралелка в 8 СУ като № 5 и една в 11 ОУ като № 3 “, сподели още Златанов. Той уточни, че това е изключение за тази година, само че като цяло не е редно да се образуват допълнили паралелки в някои учебни заведения, което от своя страна може да стане причина за закриването на други.
Пред общинските съветници бе показана и подписка от по-голяма част от учителите и шефове на учебните заведения в Благоевград, в която се показва, че доста родители имат подправени адресни регистрации, с цел да могат да запишат децата си в съответни учебни заведения, което ощетява други образователни заведения и деца. Искането на колектива е да бъде направена инспекция, като за задачата те са подготвени да показват цялостен лист на родителите, които имат недействителни адресни регистрации. Според тях всичко това ощетява просветителната система в Благоевград като цяло.
Сесията стартира с изявление на представител на „ Емирейтс Уелт “, който разяснява желанията на компанията по повод проектите им за това да бъдат спонсори на Общински футболен клуб „ Пирин “.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР