Благоевград. Творци от Ансамбъл Пирин“ разкриват богатството на българския фолклор

...
Благоевград. Творци от Ансамбъл Пирин“ разкриват богатството на българския фолклор
Коментари Харесай

Благоевград: Ансамбъл „Пирин“ представя Благоевград в Палма де Майорка

Благоевград. Творци от Ансамбъл „ Пирин “ разкриват благосъстоянието на българския фолклор в Палма де Майорка. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Емблематичните актьори вземат участие в първото издание на „ Майорка Световен Фолклорен фестивал “, който има конкурсен темперамент. Събитието се организира от 1 до 7 април, като в него вземат участие 15 ансамбли от всички континенти.
Поканата към Ансамбъл „ Пирин “ за присъединяване във фестивала, който се организира на Балеарските острови, Испания, е предизвикана от високото художествено и изпълнителско равнище, на което се изявява благоевградският Ансамбъл.
Емблемата на пиринския край е един от най-известните български фолклорни ансамбли и посланици на българското национално изкуство по света. Създаден е през 1954 година. Носител е на голям брой награди, измежду които „ Кристална лира ”, „ Златен карагьоз ”, „ Златен мост ”, огромната премията на Международния фолклорен фестивал „ Нестинарка ” Бургас 2012 и други В цялата си история Ансамбъл „ Пирин “ взима присъединяване в голям брой турнета освен в България, освен в Европа, а и по целия свят.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР