Благоевград. Театрален сезон 101 за Драматичен театър Никола Вапцаров –

...
Благоевград. Театрален сезон 101 за Драматичен театър Никола Вапцаров –
Коментари Харесай

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград закрива театрален сезон 101 с две представление и театър в парка

Благоевград. Театрален сезон 101 за Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ” – Благоевград към този момент е към своя край, а в програмата до края на месеца са планувани още единствено две представления и спектакъл в парка, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пирин.

Тази вечер от 19.00 часа за последно през този сезон ще бъде играно най-новото зрелище на културния институт „ Колко е значимо да бъдеш сериозен ” от Оскар Уайлд. Преводът е на Красимира Тодорова, режисьор е Антон Угринов, сценография таи костюмите са дело на Ванина Цандева, музиката е на Калин Николов. Участват: Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Мариана Бонева, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и Тара Димитровска и Радослав Балев (студенти в ЮЗУ " Неофит Рилски " ).

На 19 юни от 11.00 часа в Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ” ще бъде показано, обичаното на най-малките поданици на Благоевград, представлението „ Красавицата и звяра ”. Постановката и сценографската концепция са на Жанет Керанова, музиката е на Петър Радевски, хореографията е дело на Пламена Моралиева. Участват: Мариана Бонева, Илия Павлевчев, Пепа Манева и Александър Митев.

В последните дни от месец юни, а точно 25, 26 и 28 актьорите от благоевградския трагичен спектакъл ще създадат специфичен подарък за публиката, а точно спектакъл в парка. Режисьор е шефът на културния институт Маргарита Мачева.

Билети за представленията, включени в програмата на театъра до края на този месец, могат да бъдат открити на касите на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров ” – Благоевград и онлайн в entase.

Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР