Благоевград. Тържествено бе открита новата учебна година в Центъра за

Благоевград. Тържествено бе открита новата учебна година в Центъра за ...

Тържествено бе открита новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград.

Благоевград. Тържествено бе открита новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. Събитието започна с хоро на площад „Македония“. След което с празнично шествие възпитаници и гости бяха посрещнати със специална празнична програма на площад „Мите Марков“. Там децата и учениците запознаха присъстващите с нещата, които са научили през предходната година.

Цветанка Гаврилова, директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград каза, че квартал „Вароша“ се е превърнал в място, в което децата творят, обучават се, създават нови приятелства и печелят много награди. „Всички, които работят в центъра спомагат за развитието на нашите деца и аз им благодаря. Благодаря и на родителите, за това, че ни се доверявате и поверявате децата си на нашите грижи. Изказвам искрените си благодарности и към Община Благоевград, за това, че вървим заедно по пътя за развитие на нашите деца“, каза още Гаврилова.

От своя страна заместник-кметът по култура Христина Шопова заяви, че ежегодно броят на децата, които посещават Центъра за личностно и творческо развитие се увеличава, което е показателно за професионализма на преподавателите в него. „В Центъра работи един невероятен екип от хора, които ежедневно се себераздават за нашите деца“, отбеляза Шопова. Тя обясни, че през годините общината винаги е работила в посока да се инвестира в живото културно наследство и в децата. „Факт е и сме сигурни, че децата на Благоевград са най – талантливите, най – умните и най – красивите. Ние страшно много се гордеем с Вас!“, каза още Шопова. Тя обяви, че след броени дни много от децата ще бъдат наградени със специални стипендии, заради резултатите, които са постигнали през годините.

Ливия НИНОВА

Източник: focus-news.net