Благоевград. Световноизвестният изпълнител Гай Дейвис представи най-добрите си песни на

...
Благоевград. Световноизвестният изпълнител Гай Дейвис представи най-добрите си песни на
Коментари Харесай

Благоевград: Световноизвестният изпълнител Гай Дейвис представи най-добрите си песни на втората фестивална вечер на „Blagoevgrad Blues&Jazz”

Благоевград. Световноизвестният реализатор Гай Дейвис показа най-хубавите си песни на втората фестивална вечер на „ Blagoevgrad Blues&Jazz ”. Музикантът, който обикаля света с китара в ръка, очарова публиката в Благоевград с атрактивните си осъществявания, като той бе гвоздеят в програмата на втората фестивална вечер в препълнената зала „ Орфей ” в парк „ Македония ”. Гай Дейвис разкри със своята китара и глас магията на достоверния блус. Един от най-хубавите представители на тази музика с присъединяване си във фестивала, отдаден на блуса и джаза, стана следващият знаменит музикант, който утвърждава високото равнище на музикалното събитие в Благоевград.
Втората фестивална вечер се оказа премиера на юбилейното турне на Васко Кръпката и „ Подуене блус бенд ”. Родният музикант и бандата му избраха Благоевград за начало на концертите си във връзка 30-годишнината от основаването на групата. И защото Васко Кръпката се трансформира в основен воин на „ Blagoevgrad Blues&Jazz ”, който публиката познава, той и останалите от групата бяха поздравени от феновете с „ Happy birthday ”. „ Много ми е обичан този фестивал. Чувствам се доста благополучен тук ”, сподели музикантът.
Кулминацията на вечерта пристигна със взаимните осъществявания на американския блусар Гай Дейвис, на Васко Кръпката и на „ Подуене блус бенд ”. Те провокираха бурните овации на феновете, доста от хората танцуваха в ритъма на блуса. Публиката върна няколко пъти на бис музикантите на сцената и ги приветства бурно.
Фестивалът „ Blagoevgrad Blues&Jazz ” продължава довечера от 17.00 часа в зала „ Орфей “, парк „ Македония “. Жители и посетители на Благоевград, фенове на джаза, ще видят на сцената световноизвестния кавалджия Теодосий Спасов и виртуоза на китарата от Македония - Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, превъзходната певица Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов, както и Биг бенд - Благоевград. Всички тези музикални звезди ще имат достойнството да закрият петото юбилейно издание на фестивала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР