Благоевград. Стремим се юбилейният ни спектакъл Вапцаров – песни за

Благоевград. Стремим се юбилейният ни спектакъл Вапцаров – песни за ...

Маргарита Мачева, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград: Стремим се юбилейният ни спектакъл, посветен на Вапцаров, да бъде уникален.

Благоевград. Стремим се юбилейният ни спектакъл „Вапцаров – песни за човека“ да бъде уникален. Това каза директорът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Маргарита Мачева по време на пресконференция във връзка с постановката, посветена на стотния творчески сезон на театъра, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. По думите ѝ той ще има свой „театрален език“, който ще бъде създаден чрез преплитането на трите гледни точки на режисьорите. Във връзка с друга от новостите за театъра, а именно неговото лого, Мачева каза, че 100-годишния юбилей е събитие, което е много ключово.
„От една страна се обръщаме към миналото, чрез изготвянето на летопис, прави се юбилеен спектакъл с участието на цялата трупа на театъра. От друга страна това е и момент, в който да си направим равносметка и да начертаем нови посоки, по които да поемем. Театъра като цяло се стреми да бъде в крак със съвремието. Затова имаме цялостно нова визия, а не само ново лого. Самото лого носи послание, което е свързано със сградата на театъра, но и с пътя към бъдещето“, каза още Мачева.
Ливия НИНОВА

Източник: focus-news.net