Благоевград става домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика

...
Благоевград става домакин на XIV Международен турнир по спортна гимнастика
Коментари Харесай

Благоевград посреща гимнастически клубове от шест държави за XIV Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“

Благоевград става хазаин на XIV Международен шампионат по спортна гимнастика „ Любчо Солачки “. Събитието ще се организира на 28.10.2017 /събота/ в зала „ Скаптопара “. Началото на надпреварите ще бъде в 09:00 часа, а към 12:00 часа ще бъде формалното разкриване.
Участие в тазгодишната конкуренция ще вземат 230 гимнастици от България и света. В Благоевград се чака да дойдат представители от Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония.

 интернационален шампионат по спортна гимнастика

Международният шампионат по спортна гимнастика „ Любчо Солачки “ се организира от 2003 година. Това е съревнование, което се посещава от най-хубавите гимнастически клубове от страната и чужбина.

Към момента в клуба тренират над 80 деца на възраст сред 3 и 16 години. 13 от тях съставляват мощен интерес за националния тим по спортна гимнастика.

 интернационален шампионат по спортна гимнастика

Целта на ГК “Любчо Солачки ” е Благоевград да стане измежду водещите центрове в тази спортна дисциплинираност, да сътвори положителни и качествени условия за децата от града да спортуват и разпространяват гимнастиката и да даде образец, който да последват и останалите по-малки градове от Благоевградска област, създавайки сходни спортни школи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР